Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az elbűvölő vidéki stílus

2021. 01. 07. 15:28:41
Az elbűvölő vidéki stílus

Rusztikus báj, meghitt, barátságos hangulat. Ez az ami elsőre eszünkbe jut erről a stílusról.

Az elbűvölő vidéki stílus

A vidéki vagy más néven country stílusú otthonokra a természetközeliség, rusztikus báj, barátságos, kiegyensúlyozott, meghitt és nyugodt légkör jellemző. Nincsenek szigorú szabályok, a hangsúly a praktikusságon, otthonosságon és természetességen van. A stílus kedvelői erősen kötődnek a hagyományokhoz, régi értékekhez, bútorokhoz, anyagokhoz. Nem kedvelik a város zaját, otthonuk a harmónia és nyugalom érzését sugározza.

Különböző országokban eltérő stílusjegyeket figyelhetünk meg, az adott ország hagyományainak megfelelően megjelenhetnek jellegzetes bútorok, berendezési tárgyak, motívumok, anyagok.

 

Egy vidékies otthonban kulcsfontosságú szerep jut a konyhának, mely általában tágas, nyitott elrendezésű berendezéssel, falipolcokkal, akasztókkal, melyekre fellógathatóak a lábasok, edények. Jellegzetes konyhai kiegészítők a fonott vagy fém kosarak, csatos üvegek, rusztikus porcelán edények, kerámiák, pamutvászon textíliák, melyeket apró virágos, kockás, csíkos, háziállatos motívumok díszítenek.

 

 

 

A konyhához szorosan kapcsolódik a nagyméretű étkezőasztal székekkel, a kredenc vagy étkezőszekrény.  A bútorok jellemzően fából készülnek, masszívak, időtállóak. Gyakran kopottasak, de ez nem baj, jól áll a stílusnak a patinás hangulat.

 

 

A nappaliban általában megtalálható a kandalló vagy cserépkályha, valamint nagy, kényelmes kanapé, és fotelek.  A bútorok itt is fából készülnek vagy esetleg nádból.

 

       

 

 

A felületeket hajópadló, rusztikus kőburkolat, tégla, kő, vagy cserép borítja. A mennyezeten is jól mutatnak a fa gerendák vagy fa burkolat. A szőnyegek gyapjú- rongy vagy szizál anyagból készülnek. A textíliákra a vászon, len, pamut és a gyapjú jellemző, szőttes, kötött, horgolt kiegészítőkkel. A hálószobába jól illik a patchwork mintájú ágytakaró virágos, kockás mintákkal.

 

 

A vidéki stílusú otthon teraszán és kertjében szintén a természetes anyagok és színek dominálnak: tömörfa bútorok, öntöttvas kiegészítők, cserépedények, faládák, fém virágtartók, mécsestartók, lámpások.

 

       

 

A vidékies otthon színvilágára a földszínek, a barna árnyalatai, a bézs és a fehér jellemzőek. Ezeket feldobhatjuk pasztell árnyalatú, de akár hangsúlyosabb (piros, bordó, zöld) kiegészítőkkel, textíliákkal is.

 

Webáruházunkban a holland Clayre & Eef és Esschert Design gyártók termékei képviselik ezt a stílust. Különleges konyhai és lakásdekorációs termékekkel, textíliákkal, öntöttvas kiegészítőkkel teremthetünk meghitt, barátságos hangulatot, amennyiben szeretnénk vidékies jellegű otthont kialakítani.

 

       

 

        

 

       

Tartalomhoz tartozó címkék: Az elbűvölő vidéki stílus