Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Öntöttvas dekorációk

2021. 08. 23. 17:58:41
Öntöttvas dekorációk

Az öntöttvas termékek megtervezését és kivitelezését a természet szeretete, valamint a régi idők iránti tisztelet ihlette.

Az öntöttvas a vas öntéssel előállított ötvözete, mely szenet, szilíciumot, mangánt, foszfort, ként és más összetevőket tartalmaz. Az öntöttvas a magas széntartalom miatt jó korrózióállósággal rendelkezik. Tartós, időtálló tulajdonságai révén az öntöttvas kiegészítők sokáig otthonunk díszei lehetnek.

    

Leginkább a rusztikus, vidékies stílusú otthonokba illenek, jól mutatnak a fából, cserépből és egyéb természetes anyagokból készült dekorációs tárgyak között. Kül- és beltéren egyaránt használhatóak, de többségüket a teraszon, kertben, előszobában szoktuk használni. Színük általában barna, melyet időnként ún. rozsdásítással vagy antikolással tesznek még patinásabbá, régies hatásúvá. A fehérre festett kiegészítők is szépen mutatnak, ezek a vintage, kopottas hangulatot idézik.

      

Amellett, hogy különleges, egyedi és mutatós díszei lehetnek otthonunknak, praktikus és hasznos funkciót is betöltenek: pl. tányéralátét, fogas, virágtartó. Egyik legkedveltebb és legkedvesebb dekorációs elem a kapu, bejárati ajtó mellé szerelhető kolomp, amellyel régies, rusztikus hangulatot teremthetünk.

       

A formavilágra a szép ívek, díszes, klasszikus, szíves, virágos motívumok jellemzőek, valamint a kedves és barátságos állatfigurák: kutya, macska, bagoly, madár, mókus, süni a legjellemzőbbek.

       

A konyhát és a fürdőszobát is díszíthetjük öntöttvas kiegészítőkkel.

     

 

Az öntöttvas termékek megtervezését és kivitelezését a természet szeretete, valamint a régi idők iránti tisztelet ihlette. Két holland - Clayre and Eef és Esschert Design - ill. egy cseh gyártó - Dakls - kínálatában találunk ilyen termékeket, valamint megtalálhatóak az Öntöttvas dekoráció kategóriában is.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Öntöttvas dekorációk