Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Shabby chic – az örök romantikusok kedvenc stílusa

2021. 02. 15. 17:56:05
Shabby chic – az örök romantikusok kedvenc stílusa

A shabby chic kifejezést nagyjából úgy fordíthatjuk, hogy kopott elegancia. 

Ezt a lakberendezési stílust egy angol designer, Rachel Aswell hozta létre, 1989-ben. A shabby chic kifejezést nagyjából úgy fordíthatjuk, hogy kopott elegancia. A két jelző, bár egymással ellentétes, mégis mindkettő jellegzetes eleme ennek a stílusirányzatnak.

A bútorok régiek, vagy újak de régies, antikolt hatásúak, koptatottak, klasszikus, vintage vagy rusztikus stílusúak, gazdagon díszítettek, jellemzően fehér vagy világos színűek. A kanapékra, fotelekre a klasszikus, elegáns formák, a kényelem, a pasztell árnyalatok, ill. virágos anyagok jellemzőek.

       

Nagy hangsúlyt kapnak a dekorációs kiegészítők: díszpárnák, terítők, függönyök, szőnyegek, csillárok, dísztárgyak, vázák, tükrök, faliképek, porcelánok, melyek mind romantikus, elegáns hangulatot árasztanak. Elengedhetetlen motívumok a különféle virágminták, melyek a textíliákon, dísztárgyakon is visszaköszönnek. Kedvelt kiegészítők a csipkék, fodrok, hímzések, masnik. A romantikus otthonokban a fehér, és a pasztell árnyalatok: rózsaszín, menta, világoskék, bézs az uralkodó színvilág.

                                        

           

Nem szükséges semmilyen szabályhoz, rendhez, tökéletességhez ragaszkodni, arra azonban ügyelni kell, hogy az összhatás ne legyen zsúfolt. Ha alapvetően tetszik ez a stílus, de nem szeretnénk túlcsordulni a romantikával, elég, ha csak néhány dekorációs elemmel, textíliával dobjuk fel otthonunkat.

                  

A shabby chic stílusú lakásokra a barátságos, szerethető, kényelmes, bájos, de ugyanakkor elegáns hangulat jellemző. Egy igazi nőies, romantikus otthont teremthetünk általa, ahol csupa szépség vesz körül, és ahová öröm hazatérni.

 

Shabby chic stílusú lakáskiegészítőink megtalálhatóak a  Clayre & Eef, Easy Life, Dakls, Veroni, Katie Alice gyártók termékei között.